ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, turizm çarşısındaki gümüş takı satan 2 mağazanın kilidini kırıp içeri giren 2 kişi, toplam 230 bin lira değerinde takı çaldı. Çarşıda keşif yaptığı belirlenen soyguncular, saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı.
Gündoğdu Beldesi'ndeki hırsızlık olayı, dün sabah saatlerinde meydana geldi. Gündoğdu Turizm Çarşısı'na saat 05.40'ta giren kimliği belirsiz 2 kişi, önce Nuri Arslan'a ait Nuri Silver'in kapısını kırıp içeri girdi. Şüpheliler, işyerinden yaklaşık 150 bin lira değerindeki gümüş takıyı aldıktan sonra çarşıdaki diğer bir gümüşçü olan Bülbül Silver'a yöneldi. Bu mağazanın da kapısını kırıp içeri giren şüpheliler, buradan da 80 bin lira değerinde gümüş takı aldıktan sonra kaçtı. Şüpheliler, bir işyerindeki güvenlik kamerası görüntülerini kaydeden bilgisayarı da çaldı. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık olayı çarşının açılmasıyla ortaya çıktı.
ÖNCE KEŞİF YAPTILAR
İşyeri sahiplerinin durumu bildirmesinin ardından jandarma çarşıda inceleme yaptı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, soygunun 2 kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelilerin 21 Ekim'de saat 21.30'da çarşıda keşif yaptığı belirlendi. Tanınmamak için şapka takan şüphelilerin, dün sabaha karşı 05.40 sıralarında çarşıya geldiği görülüyor. Saat 06.30 sıralarında 'Nuri Silver' adlı gümüş mağazasının kapısının kilidi kırarak içeri giren hırsızların, yaklaşık 20 dakika kaldıkları mağazadan çaldıkları 150 bin lira değerindeki takıları, yine yan mağazadan çaldıkları çantalara doldurduğu, daha sonra çarşıdaki Bülbül Silver adlı gümüş mağazasının kapısını kırarak içeri girdiği görülüyor.
YÜZLERİ NET ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR
Nuri Silver'in sahibi Nuri Arslan, soygunu sabah işyerini açtıklarında fark ettiklerini söyledi. Olayı hemen jandarmaya haber verdiklerini belirten Arslan, "Güvenlik güçleri ihbarımızın ardından kriminal inceleme yaptı. Çevre işyerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini alarak incelemeye başladılar. Kayıtlarda hırsızlık yapanların akşam saatlerinde çarşıda keşif yaptıkları, sabahın erken saatlerinde ise işyerlerine girerek soygunu gerçekleştirdiği görülüyor. Çarşıdaki diğer işyerlerinin kamera kayıtlarında zanlıların yüzleri gayet belirgin. En kısa sürede yakalanacaklarına inanıyoruz" dedi.