TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen 4 ayrı kazada 3'ü ağır 18 kişi yaralandı.
İlk kaza, Şarköy–Malkara Karayolu Sağlamtaş Viyadüğü Mevkii'nde oldu. 24 yaşındaki Necat Kesebir’in idaresindeki 59 EC 940 plakalı hafif ticari araç, karşı yönden gelen 27 yaşındaki Emre Saygılar yönetimindeki 34 BM 9109 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada, sürücüler Necat Kesebir ve Emre Saygılar ile hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan 45 yaşındaki Nigar Kesebir yaralandı. Çağrılan ambulanslarla Şarköy ve Tekirdağ devlet hastanelerine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
BALIK AĞI YÜKLÜ ARAÇ DEVRİLDİ
Şarköy’den İstanbul’a giden 35 yaşındaki Ömer Babataşı yönetimindeki 44 NH 334 plakalı, balık ağı yüklü hafif ticari araç, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrularak yol kenarına devrildi. Kazada yaralanan sürücü Ömer Babataşı ve araçta yolcu olarak bulunan 30 yaşındaki Eyüp Soğukpınar olay yerine gelen ambulansla Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
TIRLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI
Aynı saatlerde meydana gelen üçüncü kazada ise İstanbul’dan, Keşan’a giden 48 yaşındaki Salim Küçükgiray idaresindeki 22 PF 111 çekici, 22 PF 662 dorse plakalı TIR, Kınıklar Köyü Rampası'na geldiği esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek, 30 yaşındaki Ender Erol’un kullandığı 59 DN 969 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, TIR sürücüsü Salim Küçükgiray, otomobil sürücüsü Ender Erol ile aynı araçta yanda bunan eşi 30 yaşındaki Hamiyet Erol, çocukları 8 yaşındaki Mısra Erol ile 1 yaşındaki Kayra Erol yaralandı.
OTOMOBİL, TIR'IN ALTINA GİRDİ
Bir diğer kaza ise Malkara ilçe girişinde meydana geldi. Çanakkale’den İstanbul’a giden 36 yaşındaki Erdal Çelik idaresindeki 34 EY 6526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen 35 yaşındaki Alpay Balık yönetimindeki 06 KRB 76 çekici, 06 DR 7438 dorse plakalı TIR'a arkadan çarparak, altına girdi. Kazada, sürücüler Erdal Çelik ve Alpay Balık ile otomobilde yolcu olarak bulunan Safiye Çelik (31), Çiğdem Babahan (43), İsmail Beyazıt (6), İshak Çelik (11) ve Aleyna Babahan (13) yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulanslarla Malkara Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Durumları ağır olan Erdal Çelik, İsmail Beyazıt ve Çiğdem Babahan, ilk müdahalelerinin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Kazalarla ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.
MY(LK/)(FOTOĞRAFLI)