Murat YAYIN / MALKARA(Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde jandarma ekiplerince mahkeme kararıyla baskın yapılan evde Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri T.P. ve S.Ç.’nin tarihi eser aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. İnşaat işçiliği yapan şüphelileri bir süre izleyen jandarma ekipleri evlerine mahkeme kararıyla baskın yaptı. Evinde içerisinde Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait sikke, vazo, kilden yapılmış yağdanlıklar, kemer tokalar ve tarihi eser baltalar ele geçirildi.
Şüpheli T.P. ve S.Ç., jandarma ekipleri tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 3 bin ile 2 bin yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Tarihi eserler Tekirdağ Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)