Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, eşi 46 yaşındaki Mevlüt Bilen'i öldürdüğü iddia edilen 39 yaşındaki Ayşe Bilen ile sevgilisi olduğu ileri sürülen 40 yaşındaki Numan Bekar'ın, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanmalarına başlandı.
Ayşe Bilen, 17 Eylül 2012'de polise kayıp başvurusunda bulunduğu mali müşavir eşi Mevlüt Bilen'i öldürdüğü iddiasıyla geçen yıl ekim ayında gözaltına alındı. Ayşe Bilen, polisteki sorgusunda eşini, başka bir suçtan cezaevinde olan Numan Bekar ile öldürüp cesedini parçalara ayırarak boş bir araziye gömdüğünü itiraf etti. Ancak Mevlüt Bilen'in cesedi bulunamadı.
Tutuklu sanıklar Ayşe Bilen ve Numan Bekar, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Ayşe Bilen, polisteki ifadesinin aksine suçlamaları kabul etmedi. Eşinin yaşadığına inandığını belirten Ayşe Bilen, "Eşimi öldürdüğümü veya öldürülmesine yardım ettiğimi kesinlikle kabul etmiyorum. 20 yıllık eşim. 3 evladım oldu. Numan Bekar evime hiç gelmedi. Aile ortamımı bilmez. Eşimin cesedini bulmak için dağ bayır gezdirildiğim yerleri bilmem. Polisleri baskısıyla öyle ifade verdim" diyerek, mahkeme heyetine 3 sayfalık yazılı savunma verdi.
Diğer sanık Numan Bekar ise ölen Mevlüt Bilen'i tanımadığını ileri sürerek, "Ben şahsı tanımıyorum. Sadece internette resmini gördüm" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Hakimin, "Hiç tanımıyorsun ama polisteki ifadene göre bütün çocuklarını, soyunu sopunu biliyorsun" demesi üzerine sanık, ölen Mevlüt Bilen'in kızının oğlunun sevgilisi olduğunu, çocuklarını da bu yüzden tanıdığını söyledi.
Mahkeme, kuvvetle suç şüphesi nedeniyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI