MALATYA’da yüzleri maskeli kişiler bazı ev ve araçların üzerine sprey boya ile işaretler çizdi. Polis bu kişileri yakalamak için harekete geçti.
Merkez Zaviye Mahallesi’nde oturanlar ev ve araçlarının üzerinde sprey boya ile bazı işaretlerin çizildiğini fark etti. Durumu polise bildiren mahalle sakinleri, çizilen işaretlere anlam veremezken polis işaretleri çizen kişi yad a kişilerin yakalanması için kapsamlı soruşturma başlattı. 
Malatya’da Aleviler'in yoğun yaşadığı mahallede bu tür işaretlemenin kışkırtma olabileceği öne süren mahalle sakinleri güvenlik güçlerinden şüphelileri yakalamasını istedi.
"İŞARETLEME GECE GEÇ SAATLERDE YAPILMIŞ"
Zaviye Mahallesi'nde bulunan Meryem Sitesi ve Kamu Kent Sitesi’nde oturanlar, ev ve araçlarının işaretlenmesinden dolayı korku içinde olduklarını anlatırken, "Gece geç saatlerde araçlarımıza işaret koyup, kapı zillerini karalamışlar. İşaretin ne olduğunu  bilmiyoruz. Onları gece gören bayan arkadaşlarımızın dediğine göre burada yüzlerini kapatan kişiler varmış ve o şekilde kaçıp gitmişler. Emniyet'e haber verdik. Emniyet zaten gereken işlemi yapıyor. Devamlı buranın denetim altında bulunması lazım."
Mahallede ev ve araçların yanı sıra Belediye'ye ait Aile ve Yaşam Merkezi ile okul duvarına da ‘V for Vendetta’ yazısı yazan şüphelilerin yakalanması için başlatılan soruşturma sürüyor.

CÖ(MP/İD)(FOTOĞRAFLI)