TÜRKİYE genelinde 81 ili kapsayan büyük FETÖ operasyonu bugün de sürüyor. Dün düğmeye basılmış ve toplam 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. İlk günün sonunda operasyonlarda toplam 1.013 kişi yakalanmıştı. Operasyonun ikinci gününde yeni gözaltı haberleri geliyor. Buna Emniyet'in 26 Nisan'da açığa aldığı 9 bin 103 polis için çıkarılan gözaltı kararları da eklendi. Dün gözaltına alınan 'mahrem imamların' da aralarında olduğu çok sayıda kişi ise adliyeye sevk edilmeye başlandı. Yurt genelini kapsayan FETÖ operasyonundaki gözaltı listesi Bylock'tan çıktı. İşte bugün gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilenler;

  • Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

İhraç edilen polislere gözaltı
Ankara merkezli 81 ili kapsayan mahrem imam operasyonlarına Emniyet'in açığa aldığı polisler de eklendi. 9 bin 103 polis dün görevden alınmıştı. Bugün de gözaltılar başladı. Bu konuda ilk haber de Konya'dan geldi. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle dün açığa alınmalarının ardından Ereğli'de görevli 15 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonda 15 polis gözaltına alındı. Konya genelinde toplam 320 polis açığa alınmıştı. Yeni gözaltılar olması bekleniyor.

  • Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

GAZİANTEP : MAHREM İMAM GÖZALTILARI
Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem imam"larına yönelik operasyonda toplam 106 kişi gözaltı kararı bulunuyor. Şu ana kadar 71 adrese operasyon yapıldı ve operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada cep telefonları, bilgisayar, flaş bellek ve yasaklı kitaplar ele geçirildi. Şüphelilerden 5'inin yurt dışında bulunduğu, 35'inin ise daha önceki operasyonlarda tutuklandıkları belirlendi. Adreslerinde bulunamayan 41 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

SİNOP : 14 KİŞİ GÖZALTINDA
Sinop'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda farklı meslek gruplarına mensup ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli soruşturma kapsamında da Sinop'ta 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

BURSA : BYLOCK GÖZALTILARI
Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 14 kişi adliyeye çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında 7 üniversite öğrencisi, 1 akademisyen, 1 doktor ve daha önce örgüte bağlı şirketlerde çalışan 5 kişi bulunuyor.

  • Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

ANTALYA : 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Antalya'nın Kemer, Manavgat ve Korkuteli ilçelerinde FETÖ operasyonları yapıldı. Operasyonlarda şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Kemer'de 2, Manavgat'ta 2 ve Korkuteli'nde bir kişi gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, diğerlerinin ise emniyet ve adliyedeki işlemleri devam ediyor. KOM Şube Müdürlüğünce, FETÖ/PDY'nin "mahrem yapılanması"nda görev aldıkları tespit edilen 61 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, operasyonda yakalanan 23 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

  • MERSİN : 22 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce örgüte ait çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapan 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar üzerine sabaha karşı operasyon düzenleyen Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 zanlıyı yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mahrem FETÖ temizliği! Listede öğretmen, memur, polisler ve...

HATAY : İHRAÇ EDİLENLER GÖZALTINDA
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Hatay, Adana ve Erzurum'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 8 kamu çalışanı gözaltına alındı.