TRABZON’da adliyeye götürülen hükümlü 24 yaşındaki Ö.E. bir başka suçtan getirildiği adliyede, yanındaki askerin tabancasını alarak ateş etmeye kalkıştı. Ancak silah emniyeti kapalı olduğu için ateş almayınca etkisiz hale getirildi.
Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde yatan hükümlü Ö.E., geçen 14 Ekim’de görevli 2 jandarma tarafından bir başka suça karıştığı iddiasıyla adliyeye getirildi. Çıkartıldığı mahkemede hakkında yine tutuklama kararı verildiğini duyan Ö.E. buna tepkig österdi ve kendisini duruşma salonunda kelepçelemeye çalışan askerlerden C.E.’nin belindeki tabancayı alarak ateş etmeye kalkıştı. Silah, emniyeti kapalı olduğu için ateş almayınca müdahale eden askerler C.E. ile arkadaşı N.Ç., hükümlü Ö.E.'yi etkisiz hale getirdi ve kelepçeleyerek cezaevine götürdü.
Görevli askerler C.E. ve N.Ç., hükümlü Ö.E. hakkında, görev yapmalarını engellediği, tehdit ve hakarette bulunduğu suçlamasıyla şikayetçi oldu. Ö.E., hakkında, 'Ateşli silahla kasten yaralamaya teşebbüs, görevli memura mukavemet, tehdit ve hakaret' suçlarından soruşturma başlatıldı.

FT(TM/AAA)