ADANA'da mahallenin elektriğini kesip hırsızlık yapan 23 yaşındaki Cumali Ötgen, 33 yaşındaki Bedri Aksoy ile 46 yaşındaki Mehmet Acar, Hırsızlık Bürosu ekiplerince yakalandı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Hurmalı Mahallesi'nde 10 gün içerisinde 2 işyerinin bulunduğu sokağın elektriği kesildi, ardından da duvarı balyoz ile kırılarak içeriye girildi. İşyerindeki kasaları açan hırsızlar toplam 34 bin lira parayı çaldı. Hırsızlığı araştıran ekipler, Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan Cumali Ötgen, arkadaşları Bedri Aksoy ve Mehmet Acar'ın gerçekleştirdiğini tespit etti.
Hırsızları yakalamak için ekipler çalışmasını sürdürürken geçen 3 Ekim'de Kocavezir Mahallesi'ndeki Kocavezir Sokak'ta elektrikler kesildi. TEDAŞ ile görüşme yapan polis, o bölgede çalışma yapılmadığını ve arıza bildirimi almadıklarını öğrendi. Soygun girişiminde bulunulacağını tahmin eden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kocavezir Sokak'ı çevirip işyerlerini tek tek kontrol etti.
Ekiplerin yaptığı araştırma sonucu Bedri Aksoy, kısa sürüde yakalandı. Bir işyerinin duvarını balyoz ile kırdığı belirlenen Aksoy gözaltına alındı. Bedri Aksoy, olay sırasında yanında Cumali Ötgen ile Mehmet Acar'ın da yanında bulunduğunu söyledi. Aksoy'un itirafı üzerine zanlıların Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evlerine baskın düzenleyen ekipler, Ötgen ile Acar'ı da yakaladı.
Gözaltına alınan 3 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılırken hırsızlık yapmadıklarını ileri süren şüphelilerden Mehmet Acar, "Polis ne zaman kasa işi olsa beni alıyor. Ben hırsızlık yapmadım" diyerek suçsuz olduğunu ileri sürdü.
Geçen mayıs ayında 13 kasa soygunundan çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan ve yargılama sırasında tahliye edilen Cumali Ötgen ise "Polis benim evime çikolata getirmiş. Ben yoktum, çikolatayı ne yapayım. Çocuğa mı getiriyorlar. Bana iş bulsunlar, hırsızlık yapmayayım" açıklamasını yaptı.
Nitelikli hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan şüpheliler, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.