Gökhan KESKİNCİ/ ADANA, () - ADANA'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisinin çevreye yaydığı kötü kokudan bunalan mahalleli, tesisi bastı.
Merkez Yüreğir İlçesi Akdeniz Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) ait atık su arıtma tesisi önünde saat 20.30 sıralarında toplanan mahalle sakinleri, tesisten yayılan kokunun 30 dereceyi aşan hava sıcaklığında nefes almayı güçleştirdiğini söyleyerek tepki gösterdi. Evlerinde hastalarının ve çocuklarının olduğunu belirten mahalle sakinleri, uzun süre tesisinin önde yetkililerle görüşmek için beklediler. Geçen yıl yaz aylarında tesisten kötü kokuların yayılmadığını ve hava filtresi kullanıldığını önü süren mahalle sakinleri, yeniden bu sisteme geçilmesini istedi.
Tesisin içine girmek isteyen mahalle sakinlerini, olay yerine polis ekipleri ve güvenlik görevlileri durdurdu. Daha sonra tesise gelen ASKİ yetkilisi, öfkeli kalabalığa arıtma tesisindeki havuzların üstlerinin kapalı ve hijyenik olduğunu anlattı. Akdeniz Mahalle Muhtarı Kamil Sakar ile konuşan yetkili, yarın sabah saatlerinde çevredeki diğer mahalle muhtarları ve mahallelilerden birer temsilci ile tesisi gezeceklerini söyledi. Tesis önündeki kalabalık daha sonra olay çıkartmadan ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI