İZMİR'in Urla İlçesi'nde orta okulda okuyan aynı yaştaki 4 erkek öğrenci hakkında, sınıf arkadaşları olan genç kızla ters ilişkiye girdikleri iddiasıyla, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Davaya konu olan olay, geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında meydana geldi. 14 yaşındaki mağdur M.T., okulda görevli bir öğretmene, aynı sınıfta okuduğu arkadaşları E.D., A.K.E.,H.G. ve O.C.E.'nin bir ay içinde, deniz kıyısında ve evlerinde kendisiyle ters ilişkiye girdiklerini söyledi. Öğretmen de durumu savcılığa iletti. Savcılık, olayı araştırması için İlçe Çocuk Şubesi ekiplerini görevlendirdi. Avukat ve rehber öğretmen huzurunda görüntülü olarak ifadesi alınan M.T., "Kullanmış olduğum facebook hesabıma, E.D., 'Daha önceki erkek arkadaşınla cinsel ilişki yaşadığını duydum. Benimle de olacaksın. Yoksa bunu okula yayarım' diye mesaj attı. Ben de bunu herkese yayar korkusuyla, kabul ettim. Hep birlikte deniz kıyısında kayalık yere gittik. Burada ve bizim evde bu kişilerle ters ilişkiye girdim" dedi.
Tutuksuz yargılanacak olan suça sürüklenen çocuklardan H.G. ise ifadesinde, "Mağdur, eski erkek arkaadışını dövmemi istedi. Bunun karşılığında birlikte olacağını söyledi. Ben kendisiyle cinsel ilişkiye girmedim" dedi. Diğer süpheliler de aynı yönde ifade verdi. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, suça sürüklenen çocuklar E.D., A.K.E., H.G. ve O.C.E. hakkında 15'er yılhapis cezası istemiyle yargılanmaları için dava açtı.
Savcı, iddianamede, İzmir Adli Tıp Şube Müdürrlüğü tarafından düzenlenen raporda, mağdurun anal yoldan ilişkiye girdiğine dair ve ruh sağlığının bozulduğunu belirten raporu da delil olarak gösterdi. Suça sürüklenen 4 çocuk, hakim önüne çıkacak.