İZMİR'in Bornova İlçesi'nde oturan Tolga A., babası Fikret A. ve 7 suç ortağının, annesi, anneannesi ve teyzesinden, çevreye yüklü miktarda borçları olduğu, ödeyemezlerse, mafyanın eve gelip hepsini öldüreceği yalanı ve tehdidiyle yaklaşık 383 bin lira para aldıkları iddiasıyla yargılandıkları davada karar çıktı. Tutuklu sanıklardan oğul Tolga A. 25 yıl 8 ay, babası Fikret A. 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklara da çeşitli cezalar verildi.
Nesrin Ulu ile evli olan sanık Fikret A., 2010 yılında boşandı. Genç kadın İsviçre'de yaşayan ablası Nermin Bezgin'in yanına gitti. Boşanan Nesrin Ulu ile Fikret A.'nın oğulları Tolga A. da anneanesi Nezahat Ulu'nun yanında yaşamaya başladı. İddiaya göre uyuşturucu kullanan torun Tolga A., aynı yıl, Aydın'da yanında çalıştığı sanık Fırat K.'yı eve getirdi. Torun A., ilk olarak düzmece bir mahkeme kararı ve borç tebligatını kendisini büyüten anneannesi Nezahat Ulu'ya gösterdi. Yaşlı kadın da bu yalana inanıp ilk etapta 6 bin lira verdi. Tolga A., babası Fikret A., suç ortakları Kaner O., Bülent A., Elçin A., Muzaffer Berkay D., Fırat K., Paşa Ö. ve Serap A. sonraki iki yıl boyunca piyasa çok miktarda borçları olduğu, ödeyemezlerse eve mafyanın gelip hepsini öldüreceği yalan ve tehditleriyle, Türkiye'ye dönüş yapan Nermin Bezgin, Nesrin Ulu ve Nezahat Ulu'yu defalarca, toplamı 383 bin lirayı bulan para alarak dolandırdı.
Bu yalanı Tolga A.'nın kız arkadaşı Elçin A.'nın annesi bozdu. Tutuksuz yargılanan Elçin A'nın annesi Fadime A., Tolga A'nın annesi Nesrin Ulu'yu telefonla arayıp, oğlu ve eski eşi ile diğer zanlıların kendilerini dolandırdığını söyledi. Aldıkları paraları paylaşıp, işyeri kurduklarını otomobil ve kızına da ev aldıklarını anlattı.
Bunun üzerine Nermin Bezgin, Nesrin Ulu ve Nezahat Ulu savcılığa gidip şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan 9 kişiden Tolga A. ve babası Fikret A. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Tolga A., babası Fikret A. ile tutuksuz yargılanan Kaner O., Bülent A., Elçin A., Muzaffer Berkay D., Fırat K., Paşa Ö. ve Serap A. ve avukatları katıldı. Tolga A., son sözü olarak, "Pişmanım, herkesten ve annemden özür diliyorum" dedi. Diğer sanıklar ise suçsuz olduklarını söyledi.
Nurettin Küdür başkanlığındaki mahkeme heyeti, Tolga A'yı 25 yıl 8 ay 10 gün, babası Fikret A'yı 15 yıl 9 ay, tutuksuz sanıklar Kaner O.'yu 16 yıl 8 ay, Bülent A.'yı 27 yıl 8 ay, Muzaffer Berkay D.'yi 16 yıl 8 ay, Paşa Ö.'yü 8 yıl 4 ay, Fırat K.'yı 2 yıl 1 ay, Serap A.'yı 1 yıl 8 ay ve Elçin A.'yı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Baba ile oğlunun tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme heyeti, 10 yılın üstünde ceza alan sanıkların tutuklanması istemini ise oy çokluğu ile reddetti.
Ceza alan sanıkların avukatları, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

BK (AÖ/AAA)