ZONGULDAK’TAN 15 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) görevli, göçük, grizu patlaması gibi ocak kazalarında uzman 15 kişilik kurtarma ekibi, hazırlıklarını tamamlayarak Soma'ya gitmek üzere yola çıktı. TTK İş Güvenliği ve Eğitim Dairesi Şube Müdürü Ahmet Sarıalioğlu, aralarında 1 mühendis, 1 cihaz bakım ustasının da bulunduğu 15 kişilik ekipten başka talep olması durumunda kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ikinci bir ekip gönderebileceklerini söyledi.
ŞİRKETTEN YAZILI AÇIKLMA
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'den yapılan açıklamada, trafo patlamasıyla çıkan yangına anında müdahale edildiği belirtildi. Ocakta sürekli denetim yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır. Birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz,"

(HT/RT)