Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan bir grup maden işçisi, kurumdaki işçi açıklarının giderilmesi ve taşeron uygulamasına son verilmesi için yürüdü.
Madenci Anıtı'nda baretleriyle toplanan yaklaşık 25 maden işçisine, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Kalabalık, 'Özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, soyguna, talana, yalana hayır' yazılı pankart ve 'Madenler halkındır satılamaz', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Hırsız var, özelleştirmeye hayır' yazılı dövizlerle kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da yürüdü. Kalabalık, cadde üzerindeki AK Parti seçim bürosu önünden geçerken 'Hırsız var' sloganlarıyla hükümeti protesto etti.
Yürüyüş Valilik önünde sona erdi. TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde çalışan maden işçisi İsmet Hacıbektaşoğlu, TTK tarihinde en az işçinin çalıştığı dönemi yaşadıklarını, bunun da iş güvenliği zafiyetinin ortaya çıkmasına yol açtığını söyledi. Hacıbekteşoğlu, şöyle konuştu:
"Biz maden işçileri olarak ve Zonguldak’ta yaşayan ve kentine sahip çıkan yurttaşlar olarak TTK’nın işçi açıklarının acilen giderilmesini, kurumda uygulanan ve Armutçuk Müessesesi’nde tekrar uygulanmaya çalışılan taşeron uygulamasından derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Maden işçileri olarak; hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmanın, yalanın, talanın olmadığı, emeğin sömürülmediği, barışın hakim olduğu özgür bir Türkiye istiyoruz."
Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı.

DS(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)