VALİLİĞE YÜRÜDÜLER
Çalıştıkları maden ocağının kapatılacağı endişesiyle TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüyen maden işçilerinin oturma eylemi gün boyu sürdü. Gece vardiyasından çıkan işçilerden bazıları, sıcağın da etkisiyle yorgunluğa dayanamayarak uyudu. Madencilerin kimisi baretlerini yastık yaptı, kimisi duvara yaslandı, kimisi de çimlere uzandı. 
İşçiler, saat 16.00 sıralarında Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek ile görüştükten sonra ise Valilik binasına yürüdü. İşçiler, Valilik önünde sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve 6 işçiden oluşan heyet, Vali Ali Kaban ile görüştü. Çıkışta açıklama yapan Eyüp Alabaş, sabahtan itibaren problemi çözebilmek için şirket sahibi Mehmet Hattat ve TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile görüştüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Bize söylenen arkadaşlarımızın iş akitlerinin feshiyle ilgili tebligatların geri çekildiği ve durdurulduğu şekilde. Problemin en büyüğü TTK ile şirket yöneticileri arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklandı. Taraflar sorunu birbirlerine gönderdikleri yazışmalar yerine bir masanın etrafına toplanıp tartışmış olsalardı belki sorun bu kadar büyümeyecekti. Bu sorunun, arkadaşlarımız mağdur olmadan çözülmesi konusunda sayın Valimiz de devreye girecek ve sorunu uzamadan çözeceğiz. Sorun çözülmezse bundan sonraki adresimiz Hattat Holding ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önü olur. Bu konuda hiç kimsenin endişesi, tereddütü olmasın."
Alabaş'ın konuşmasının ardından işçiler eylemi bitirerek minibüslerle Ereğli'ye döndü.

FOTOĞRAFLI