EKONOMİK SIKINTI KAÇAK OCAĞA İTTİ
Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden TTK işçisi Naci Güldağı'nın, ekonomik sıkıntı çekmesi nedeniyle izinli olduğu günler ve bazı günler de iş çıkışlarında ruhsatsız ocakta çalıştığı belirtildi. Naci Güldağı'nın, TTK'dan 2 bin 500 lira aylık ücret aldığı öğrenildi. Madencinin kardeşi Raci Güldağı, "Ağabeyimin borçları vardı. Ayrıca 3 çocuğu da okuyor. Bu yüzden izinli günlerinde başka bir ocakta çalıştığını biliyordum. Ama ocağın kaçak olduğundan haberim yoktu" dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi maden ocağında çalışan Naci Güldağı'nın, geçen 11 Kasım'da yıllık izine ayrıldığı ve 12 Aralık itibariyle yeniden iş başı yapması beklenirken iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Hiç kimsenin ekonomik sebep olmadan, iş güvenliği tedbirlerinin olmadığı kaçak ocakta çalışmak istemeyeceğini vurgulayan Alabaş, şöyle konuştu:
"12-13 yıl madencilik tecrübesi olan bir arkadaşımızın bunu iyi biliyor olması gerekiyor. Muhtemelen de biliyordur. Kaçak ocakta çalışmasının nedeni ekonomik sebepler olabilir. Ama burada aslolan bir madencinin daha iş kazasında hayatını kaybetmiş olması. Kaçak ocaklar bölgemizin gerçeği haline geldi. Bu bölge insanının yapabildiği, bildiği tek iş madencilik. İş tedbirleri alınmayan, mühendislik hizmetleri olmayan kaçak ocaklarda çalışmanın doğru olmadığını defalarca söylememize rağmen, kaçak ocak faaliyetleri bölgemizin bir gerçeği. Dileğimiz bu tür kazaların bundan sonra yaşanmaması."