Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde maden faciasını soruşturan Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ilk açıklamayı yaptı. Soma'da Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için soruşturmayı Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner'in yürüttüğü belirtildi. Kriz masası başında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bulunduğu ve verilen bilgiler doğrultusunda şu an sadece Bakan'ın açıklamaları yapacağı vurgulandı.
Geçen Salı günü Soma'nın Eynez Karanlıkdere Mevkii'nde bulunan özel bir kömür işletmesinde trafo patlamasından yangın çıktığı ve ölüm olayının yaşandığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Başsavcı Bekir Şahiner imzalı yazılı açıklamada, "Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından gerekli incelemenin delil tespiti yapıldı. Tutanaklar tanzim edildi. Lehe ve aleyhe olan delillerin toparlanılarak soruşturmanın ivedi bir şekilde Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından tamamlanması noktasında gerekli işlemleri yapıldı. Soma Cumhuriyet Savcısı talimatı ile bilirkişi heyeti oluşturuldu. Olay yerinde delil tespiti yapılarak bilirkişi heyeti marifeti ile gerekli delil tespiti çalışmalarının yapılması noktasında tüm önlemler görevli Soma Cumhuriyet Savcılarımız tarafından alındı. Olayın fail veya faillerinin kusur durumunun tespiti noktasında soruşturmayı yürüten görevli Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından gerekli çalışmalar başlatılıp süratli bir şekilde devam ettirildi. Olay yerinden çıkan vefat eden cesetler üzerinde görevlendirilen 11 Cumhuriyet Savcısı marifeti ile gerekli ölü muayene işlemlerinin yapıldı" denildi.
Otopsilerin tamamlanıp ölen işçilerin ailelerine cenazeleri teslim etmek için hızlı bir çalışma yürütüldüğü de kaydedildi.

MHÖ(İÖ/AAA)