YALOVA’nın Çınarcık İlçesi’nde lise öğrencilerini taşıyan servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, araç sürücüsü ve 17 öğrenci yaralandı.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Çalıca Kalıcı Konutları Mevkiinde meydana geldi. Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne öğrencileri taşıyan M.Y. (42) yönetimindeki 77 S 433 plakalı servis aracı, virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü M.Y. ile 17 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden 11'i gelen ambulanslarla Çınarcık Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, 6 öğrenci ve araç sürücüsü Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çınarcık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 11 öğrenci ile Yalova Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve araç sürücüsü burada ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman kaza haberini alır almaz olay yerine gitti. Buradan da hastaneye geçen Yurtman, öğrencileri ziyaret etti ve durumları hakkında bilgi aldı. Yalova Devlet Hastanesi’nde kontrol altında tutulan 3 öğrenciden Eda Akçura’nın (16) bacağında kırık, Ayşegül Daştan’ın (15) dudağında yarık ve Ayşenur Peçe’nin (16) belinde zedelenme olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.