İZMİR’in Alsancak Semti’nde, Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi bir grup öğrenci, İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan bakan çocukları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu hakkında sembolik karne hazırladı. Liseliler hazırladıkları 'sıfır' dolu karneyle basın açıklaması yaptı.
Alsancak Semti’ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan yaklaşık 20 kişilik TLB üyesi, Sevinç Pastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde 'Babadan oğula nesilsiniz, yıkılacaksınız' yazılı pankart taşıyan liseliler, 'Atatürk gençliği görev başında', 'Liseliler yürüyor, Uğur Mumcu geliyor', 'Titre AKP liseliler geliyor' sloganları attı.
Grup adına basın açıklamasını İzmir Denizcilik Lisesi öğrencisi TLB İzmir İl Başkanı 18 yaşındaki Şahin Karataş yaptı. Karataş, "Milleti soyma konusunda babalarından geri kalmayan bakan çocukları, gemiciklerden, dükkanlardan, şirketlerden ve daha nicesinden oluşan servetleriyle kendilerini yıkılmaz bir imparatorluğun tepesinde görüyor. Aydınlık Türkiye’nin önündeki en büyük engel AKP hükümeti ve emperyalizmin diğer piyonlarıdır. Bugün bizlere karneler verip kaderimizi belirlemeye kalkanların kaderi bizim elimizdedir. Bugün AKP hükümetinin bakanlarının çocuklarına karne veriyoruz. Yaptıkları yolsuzlukları, hırsızlıkları ve gericilikleri verdiğimiz karnelerle yüzlerine vuruyoruz" dedi.
Daha sonra, Karataş, okul sırasında oturan ve önlerinde Oğuz Bayraktar, Barış Güler, Salih Çağlayan ile Bilal Erdoğan yazan gençlere, 'sıfır' dolu sembolik karneleri verdi. Liseliler eylemin ardından dağıldı.