Mehmet OKUR/ SİLİFKE (MERSİN), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde okula gitmek üzere yola çıkan lise öğrencisi 18 yaşındaki E.K.'yı av tüfeğiyle yaralayan kişinin, eski sevgilisi 21 yaşındaki Tolgahan Kürsunlu olduğu belirlendi. Genç kızın daha önce ailesini tehdit ettiği için cumhuriyet savcılığına giderek Kürsunlu hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı.
Gazi Mahallesi'nde 29 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde evinden çıkarak okuduğu Kız Meslek Lisesi'ne gitmek isteyen E.K., av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı, saldırgan ise olay yerinden kaçtı.
E.K.'nın ağır yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, olayı işsiz Tolgahan Kürsunlu'nun gerçekleştirdiğini belirledi. Polis tarafından gözaltına alınan Kürsunlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
MART AYINDA ŞİKAYETÇİ OLMUŞ
E.K.'nın Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Tolgahan Kürsunlu ile E.K. arasında daha önce bir gönül ilişkisi yaşandığı ve E.'nin ocak ayında ayrıldığı öne sürüldü. Kürsunlu'nun barışma teklifini geri çevirdiği için genç kızı yaraladığı sanılıyor. Ayrıca E.K.'nın mart ayında ailesini tehdit ettiği gerekçesi ile eski sevgilisi hakkında savcılığa şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

MO(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)