MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, geçen cuma sabahı okula gitmek üzere evden çıkan lise öğrencisi 16 yaşındaki Dilan Kuş'tan bir daha haber alınamadı.
Midyat’ın Akçakaya Mahallesi’nde oturan Behiye- Abdülkerim Kuş çiftinin 9 çocuğundan 6'ncısı olan Anadolu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Lisesi öğrencisi Dilan Kuş, geçen cuma sabahı okula gitmek üzere evden çıktı. Liseli Dilan, akşam eve dönmedi. Kızlarının eve dönmemesi üzerine arama başlatan aile, Dilan'ın okul arkadaşları ve okul idaresine, kızlarının eve dönmediğini haberini verdi. Kızlarının o gün okula da gitmediğini öğrenen Kuş çifti daha sonra da polise giderek, kayıp başvurusu yaptı. Evlerinde gözleri yaşlı bir şekilde kızlarından gelecek müjdeli haberi bekleyen aile, yetkililerden çocuğunun bulunması için yardım istedi.
'ALLAH RIZASI İÇİN KIZIMI BULUN'
Ağlayarak kızının bulunmasının isteyen baba Abdülkerim Kuş, "Kızım sabah evden okula gitmek için çıktı ve bir daha kendisinden haber alamadık. Okul çıkışı eve gelmeyince kızımı aramaya başladık. Okul idaresinden kızımı sorunca, o gün derse girmediğini öğrendim. Onu kendi imkanlarımızla ilk olarak aradık, daha sonra polise başvuruda bulunduk. Kızım 4 gündür kayıp. Aramadığımız, sormadığımız hiçbir yer kalmadı. Ama kızımı bulamadık. Allah rızası için kızımın bulunması için yardım istiyorum. Kızımın evde hiç kimse ile bir sorunu yoktu. Onu bulanlar, görenler bize lütfen haber versin. Gözümüze uyku girmedi, huzurumuz kalmadı. Hayatından endişe ediyoruz. Bir keçi bile kaybolduğunda hemen bulunuyor, ama hala kızım ortalıkta yok" dedi.
Kızı Dilan'ın kaybolmasından bu yana bilgisayar başında kızının fotoğraflarına bakan ve bulunması için dua eden anne Behiye Kuş ise, "Herkesten yardım bekliyorum. Lütfen kızımı bulun ve eve gelsin. Onu çok özledik. Artık her kapıyı açan acaba o mudur diye hepimiz kapıya bakıyoruz. Kızım çok küçük. O bizim her şeyimiz. Onu görenler ve yerini bilenler, lütfen bize haber versin" diye konuştu.

MHİ(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)