ZONGULDAK'taki Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi'nde 3 gün önce öğrencilerin siparişi üzerine okula yiyecek getirdiği iddia edilen bir grup esnaf ile bazı okul idarecileri ve öğrenciler arasında çıkan kavga kameraya yansıdı. 
Geçen 7 Ocak'ta meydana gelen ve öğrencilerin cep telefonu ile kaydettiği kavganın, öğrencilerin kantin yerine dışarıya sipariş vermesi üzerine okula yiyecek getiren esnafa okul idaresinin izin vermemesi nedeniyle çıktığı belirtildi. Bazı öğrencilerin de karıştığı kavga, okul öğrencileri arasında büyük panik ve korkuya neden oldu. Görüntülerde, bir grubun okulun önünde birkaç kişiyi kovalaması, ardından yakalayıp dövmesi yer alıyor. Pencerelere ve bahçeye çıkan öğrencilerin ise korku ve panik içinde bağırdığı görülüyor.
Bu kavganın ardından bir gün sonra okul önünde aynı kişilerin sopalı kavgasında ise 6 kişi yaralandı. 11'inci sınıf öğrencisi Y.A., bir grup genç tarafından dövülürken, olay yerinden geçerken oğlunu yerde gören Necati A.'nın da kavgaya karıştı. Sopa ve jilet kullanıldığı iddia edilen kavgada Y.A. ve babası ile birlikte toplam 6 kişi hafif yaralandı. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu olan 6 kişiden 5'i savcılık, Necati A. ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Zaman, kavgayla ilgili açıklama yapmadı. Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise kavganın okula yiyecek götüren bir esnaf ile okul idaresi ve öğrenciler arasında çıktığı bilgisini aldıklarını söyledi. Özbek, konuyla ilgili bir şikayet söz konusu olmadığı için inceleme başlatmadıklarını belirtti.