Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da 17 yaşındaki T.A.'nın 300 lirasını gasp eden 22 yaşındaki Orhan A. ile 19 yaşındaki Cengizhan Ö., tutuklandı.
Olay, Merkez Seyhan İlçesi'nin Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, lise öğrencisi olan T.A., okula gidip gelirken kullanmak için bisiklet almak istedi. Beğendiği bisikleti satın almak için annesinden 300 lira alan T.A., evlerinin yakınındaki bisikletçiye gitmek için yola çıktı. Bu sırada Orhan A. ile Cengizhan Ö., gencin yolunu kesip üzerini arayarak cebindeki 300 lirayı gasp etti.
T.A., kaldırım üzerine oturup ağlarken, olay yerinden geçen polis ekibi durumu fark etti. T.A., yanına gelen polislere, "Annem bisiklet almam için para vermişti. Bisiklet almaya gidiyordum, 2 kişi yolumu kesip paramı zorla aldı" diyerek yardım istedi. T.A.'nın verdiği eşkal bilgileri üzerine bölgede çalışma yapan ekipler, 2 şüpheliyi Sakarya Mahallesi'nde yakaladı.
Üzerlerinden T.A.'dan aldıkları 300 lira çıkan şüpheliler, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)