ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Fen Lisesi inşaatında çalışan 3 taşeron firma işçisi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle binanın çatısına çıkarak intihar eylemi yaptı.
Kırmacı Mahallesi'nde inşaatı büyük oranda tamamlanan 5 katlı lisenin çatısında işçilerigörenler polis ve itfaiyeye haber verdi. Polis, işçileri ikna etmeye çalışırken, itfaiye yerde hava yastığı açtı. Daha önce 6 işçisiyle çatıya çıkarak intihar eylemi yapan taşeron firma sahibi Faruk Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada 7 aydır müteahhit firmadan para alamadığını, yaklaşık 500 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Bu yüzden işçilerin de ücretlerini ödeyemediğini belirten Güneş, şöyle konuştu:
"Vali'nin kapısına da gittik, Kaymakam beyin kapısına da gittik. 'Bu işte yolsuzluk var, usulsüzlük var' diyoruz. Kimse ne hakkımıza ne de bize gelip de sahip çıkmıyor. Eve götürecek ekmek paramız yok. Eşim kanser. Sigorta primlerimi ödeyemediğimden eşimi hiçbir hastanede tedavi ettiremiyorum. Evimi, arabamı satmak zorunda kaldım. Biz alacağımızı tahsil edemezsek bizim, işçimizin çoluğu çocuğu hırsız olur. Bu memleketin başı, mülki amiri kimse mecburdur bu müteahhit ve işçiyi bir araya getirmeye. Bu insanların mağduriyeti giderilmeli."
İşçiler çatıda intihar eylemlerini sürdürürken, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri de binanın çevresinde bekliyor.

FOTOĞRAFLI