SİİRT'te Limak Şirketi tarafından geçen yılın mart ayında yapımına başlanan ve yeni eğitim yılına yetiştirilmeye çalışılan İmam Hatip Lisesi inşaatı, Siirt Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.
Siirt'te 2013 yılı Mart ayında Limak Şirketi tarafından, Yeni Mahalle'deki 14 bin metrekare alan üzerinde 80 derslik, 630 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans ve kapalı spor tesisinden oluşan Siirt İmam Hatip Lisesi'nin inşaatına başlandı. Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü denetim ekiplerince, geçen Pazartesi günü İmam Hatip Lisesi inşaatında yapılan denetimlerin ardından hazırlanan raporda, "Ruhsat alınmadan yapıya başlanıldığı belediyemizce tespiti üzerine, birçok kez ruhsat alınması konusunda ilgililerin uyarılmasına rağmen, her hangi bir iş ve işlemin yapılmamasından hareketle; inşaatın son durumu tespit edilip, yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulması" istendi.
Hazırlanan rapor kapsamından dün teknik birimlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, İmar ve Şehircilik, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile birlikte Yeni Mahalle'de Limak tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi inşaatı mühürlenerek, çalışmalar durduruldu.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, okul inşaatını kaçak yapı olduğu gerekçesiyle mühürlediklerini belirterek, "Şimdiye kadar belediyemize herhangi bir başvuru yok ruhsatlamayla ilgi. Şimdiye kadar fiili olarak inşaat aşamasında mülkiyeti daha hazineye geçmeden, vakıflardayken başlanmış. Devletin gücünden, kendi inisiyatifine dayanarak yapılmış bir inşaat. İnsan hayatına önem vermeyen bir şirketin izinsiz ve ruhsatsız kaçak yapı yapmasına izin vermeyiz. Şimdilik orayı mühürledik ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Mühürlenen okulun 80 derslikli ve 13 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulduğunu hatırlatan Demir, "Aylardır eğitim kurumu olduğu için biz hep müsamaha ettik. Araştırmalarımızda bu okulun kaçak olduğu, belediye başkanlığımıza hiçbir ruhsat işlemi için başvuruda bulunulmadığı, mülkiyetinin hala vakıflarda olduğunu tespit ettik. Bu konu Limak ve şirket yetkilileriyle görüştük, ruhsatlama işlemlerini yapmaları için. Ancak bu aşamaya kadar herhangi bir başvuru olmadı. Bu son olaydan sonra artık Limak'a güven konusunda bizim de ciddi sıkıntılarımız oldu. İnsanların ölümüne sebebiyet veren bir firma, kaçak olarak bir inşaata devam etmesini açıkçası içimize sindiremedik. Eğitim kurumu da olsa, kamu yatırımı da olsa, önlemek zorunda kaldık" dedi.

FOTOĞRAFLI