DİYARBAKIR'in Lice İlçesi yakınlarında bir grup Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. Genelkurmay Başkanlığı, "Bölücü terör örgütüne müzahir unsurlar tarafından, Diyarbakır-Bingöl karayolu Diyarbakır Hani Çağıl Mezrası Bölgesinde 35-40 araç durdurularak trafiğe kapatılmıştır" açıklamasını yaptı.
Diyarbakır-Bingöl karayolunda 24 Mayıs'ta bölgede karakol baraj yapımlarını protesto etmek için Lice ve Hani ilçeleri kesiminde kapatan göstericiler, yaklaşık 1 ay süren eylemleri ardından Abdullah Öcalan ve Kandil Dağı'ndaki PKK yöneticilerinin açıklamalarıyla sonlandırdı. Bu sabah saatlerinde Lice ile Hani İlçesi arasındaki Bingöl karayolu üzerindeki Çağıl bölgesinde yüzleri maskeli bir grup yolu yeniden barikatlar kurarak kapattı. Bölgeye askerler sevk edilirken, karayolunda güvenlik önlemleri artırıldı. Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır-Bingöl karayolunun kapatılmasına ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Bölücü terör örgütüne müzahir unsurlar tarafından, Diyarbakır-Bingöl karayolu Diyarbakır Hani Çağıl Mezrası Bölgesinde 35-40 araç durdurularak trafiğe kapatılmıştır."

FOTOĞRAFLI