DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde jandarma ekiplerinin düzenlediği hava destekli eş zamanlı operasyonlarda, yaklaşık 1 ton toz esrar ele geçirildi. Operasyonda, geçen yıl Ağustos ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 4 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili de 3 cinayet şüphelisi yakalandı.
Diyarbakır kent merkezi ve Lice İlçesi'nin Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası'nda arazi anlaşmazlığı nedeniyle Tekel ve Tokur aileleri arasında geçen yılın Ağustos ayında çıkan silahlı saldırılarda Şahabettin Tekel, kardeşi Hüsnü Tekel, Mustafa Tokur, 6 aylık Nisanur Tokur yaşamlarını yitirdi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla da bağlantısı olduğunu belirlediği olayın faillerinin yakalanması için dün Diyarbakır kent merkezi ve Lice'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Timleri ile güvenlik çemberi oluştururken, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile adli kolluk ekipleri, aramalar yaptı.
Kobra tipi taarruz helikopterleri, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile havadan, zırhlı araçlarla da karadan destek sağlanan operasyonda yaklaşık 1 ton toz esrar ele geçirilirken, hakkında 2008 ve 2011 yıllarında öldürme ve diğer suçlarla birlikte hakkında 4 ayrı yakalama emri bulunan 1 kişi yakalandı. Bu kişinin üzerinde 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 bıçak ele geçirildi.
Diyarbakır kent merkezinde 5 adrese düzenlenen operasyonda ise haklarında adam öldürmekten yakalama kararı bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde 1  tabanca ile 30 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 3 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

CA(GG/SS)