Lice'deki Operasyonda Hedef: Dorsin Gücü


Terör örgütü PKK'nın Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki kent yapılarına yönelik başarılı operasyonların ardından şimdi sırada kırsaldaki PKK kamplarına gelindi.Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri arasında bulunan 25 köy kırsalında asker ile polis tarafından müşterek yürütülen büyük terör operasyonu başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak, Lice Şemdinli kırsalına düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütü PKK hedeflerini bugün de vurdu.
7 BİN ASKER KATILIYOR
Operasyona 7 bine yakın aktif güvenlik personeli katılıyor. Lice, Kulp ve bölgede şimdiye kadar yapılan operasyonlardan farklı olarak 7 bölgeden eş zamanlı operasyon girildi. Operasyonlar Batman ve Malatya ve Diyarbakır'daki askeri üslerden takip ediliyor. Üç insansız hava aracından elde edilen görüntüler anlık olarak bu merkezlere aktarılıyor.

ÖNCE LİCE SONRA TENDÜREK
Operasyonların hedefindeki ise örgütün Lice'de küçük Kandil olarak bilinen terör yuvaları var. Türk silahlı Kuvvetlerine bağlı özel kuvvetler, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timlerinin ortak katılımı ile Türkiye içindeki "Kandilcikler"e yönelik operasyonlarınLice ile başlıyor. Ardından Tendürek, Cudi Gabar, Tunceli Ali Boğazı, Bingöl Kığı,Yüksekova Cilo-Sat kırsalından terör örgütü temizlenecek. Operasyonların Kasım ayının son haftasına kadar temizlenmesi planlanıyor.
HAVADAN BAŞLADI
Suriye'nin kuzeyindeki bölgenin PKK'nın Suriye kolu PYD'nin eline geçmesi ile birliktePKK'nın Orta saha komutanlığı olarak görevlendirdiği Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan,Hazro ve Kulp ilçeleri arasında bulunan Şenyayla ile Lice-Hazro arasında bulunan eskiMusa Anter kamplarının bulunduğu kırsal alanda operasyonlar başladı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre operasyonların ilk üç gününde havdan operasyonlarla bölgedeki köyler ile örgüt kampları arasındaki bağlantının kesilmesi hedeflendiği kaydedildi. Kara unsurlarının dağlık sarp arazide rahat hareket alanı oluşturabilmesi için ise İHA, Skorsky tipi Helikopter ve Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarından destek alındığı belirtiyor.
26 BOMBACI VAR
Metropollerdeki eylemlerin komuta eden merkez olan Şenyayla kırsalındaki üç kamp bulunuyor. Güvenlik güçlerinin önceliği Dorsin Gücü adı verilen terör kampı. BurasıPKK'nın başta İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirdiği bombalı araçların hazırlandığı, saldırı talimatlarının buradan verildiği yer. Bu kampta örgütün 26 bomba uzmanı bulunuyor. Tonlarca bombanın bu teröristler tarafından hazırlandıktan sonra, örgütün el koyduğu araçlara yükleniyor.
ÖRGÜTTEN KAÇAN KAÇANA
İHA'lardan alınan görüntülerde ise PKK militanlarının kırsaldaki kamplardan tekerli ve ikişerli gruplar halinde köylere sığınmaya çabası içinde olduğu belirtiliyor. Özellikle EskiMusa Anter kampı olarak tanımlanan bölgede en az 47 PKK'lının bölgeyi terk etmek için bölgede hareket halinde olduğunun belirlendiği öğrenildi.
ÖZEL TİMLER BÖLGEDE
Diyarbakır'da 25 köyde dün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi, karadan da sivil minibüslerle asker ve zırhlı araçlar sevk edildi. Operasyonlara polis özel harekat timleri de destek verdi. Konvoyların geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, frekans karıştırıcı Jammer'li araçların da eşlik ettiği görüldü. Havadan uçak ve helikopterlerin de destek verdiği operasyon kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri her 5 kilometreye kontrol noktaları kurdu. Kurulan kontrol noktalarından geçiş yapan araçlarda sıkı bir şekilde arama gerçekleştiriliyor. Güvenlik güçleri operasyon bölgelerine giriş ve çıkışları da tutarken, gazetecilerin de bölgeye girmelerine izin vermedi.
F-16'LAR DA VURDU
Harekata Skorsky ve F-16 uçakları da havadan destek veriyor. Türk Silahlı KuvvetleriDiyarbakır'da operasyonların başlamasından önce Lice ve Kandil'e hava harekatı düzenledi. Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Sinat ve Haftanin bölgelerindeki 5 hedef ateş altına alınarak imha edildi. Öte yandan, anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu önceki gece 21.00-21.40 saatlerinde Lice kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi. Bölgede teröristlere ait olduğu tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzilerinin bulunduğu 11 hedef ateş altına alınarak imha edildi.
TSK BUGÜN DE VURDU
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak, Lice Şemdinli kırsalına düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütü PKK hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.
TSK'dan yapılan açıklamada, "21 Haziran 2016 tarihinde, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi neticesinde 10.13-10.21 saatleri arasında Zap, 22.00-23.11 saatleri arasında Metina bölgelerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen toplam 15 hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve mühimmat depoları) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.
LİCE VE ŞEMDİNLİ KIRSALINA HAVA HAREKATI
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "21 Haziran 2016 tarihinde de alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 16.00-16.16 saatleri arasında Lice kırsalına, 19.45-20.05 saatleri arasında Şemdinli kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 20 hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve silah mevzileri) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."