DİYARBAKIR'IN Lice İlçesi'nde, 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin Yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'de görülmesi istenen davayı Eskişehir 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi kabul etmedi. Mahkeme heyeti, davanın özel yetkili mahkeme tarafından görülmesi gerektiğini belirterek dosyayı Diyarbakır'a geri gönderdi.
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alınan, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı emekli albay Eşref Hatipoğlu ile üsteğmen Tünay Yanardağ'ın tutuksuz olarak yargılandığı Lice davası dosyası, Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi heyeti tarafından inceledi. Mahkeme heyeti davanın Diyarbakır'da özel yetkili mahkeme tarafından görüldüğünü, Eskişehir'de ise özel yetkili mahkemenin bulunmadığını belirterek, dava dosyasının ilgili mahkeme olan Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderilmesine karar verdi.
Diyarbakır'a geri gönderilen dava dosyasının bu ilde mi, yoksa özel yetkili mahkeme bulunan başka bir ilde mi görüleceğine Yargıtay'ın karar vereceği belirtildi.
KA(EK/COŞ)