KARABÜK'ün Eskipazar İlçesi'nde iş makinesi taşıyan TIR'da lastik patlaması sonucu yangın çıktı. Sürücüler yangına müdahale etmek isterken ikinci lastik patladı. Patlama ve sürücülerin yaşadığı panik, TIR'ın arkasındaki güvenlik aracının kamerasına yansıdı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 Karayolu'nun Eskipazar Mermer mevkiinde meydana geldi. Kastamonu'nun Küre İlçesi'ne iş makinesi götüren Adem Kabar yönetimindeki 14 BL 001 plakalı TIR'ın dorsesindeki sol arka lastiklerinden birisi büyük bir gürültüyle patladı. TIR'ı durduran Adem Kabar, arkadan gelen güvenlik aracının sürücüsü Murat Demirci ile dumanlar yükselen lastiğe yaklaştığı sırada yandaki diğer lastik de patladı. Patlama ve o sırada sürücülerin yaşadığı panik, arkadaki güvenlik aracının kamerasına yansıdı.
Sürücüler, kısa süreli panikten sonra ikinci patlamayla birlikte çıkan yangına yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. İki sürücü, yanan dorsedeki iş makinesini de zarar görmeden indirdi. Kısa süre sonra gelen Eskipazar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangını tamamen söndürdü. Ancak lastiklerinin büyük bölümü yanan TIR'ın dorsesi kullanılmaz hale geldi. İş makinesi ile TIR'ın ön tarafında ise hasar oluşmadı.
TIR sürücüsü Adem Tabar, "Yolda giderken lastik gümleyince durdum. Alevleri görünce yangın söndürme tüpüyle müdahale ettik. Bir yandan da dorse üzerindeki iş makinesini indirdik. 9 lastiğim yandı, elektrik tesisatım zarar gördü" dedi.
Diğer aracın sürücüsü Murat Demirci ise dumanlara yaklaştıklarında ikinci bir gümleme olduğunu söyledi. Demirci, "Kendimizi zor kurtardık. Tek tesellimiz can kaybı ve yaralı olmaması. Sadece maddi hasar meydana geldi" dedi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.