Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay), () - HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde silahlı saldırıda yaşamını yitiren kuzenler 19 yaşındaki Ahmet Darun ile 20 yaşındaki Muhammed Metin Darun'un katil şüphelileri 19 yaşındaki Serkan Ş. ile kuzeni 20 yaşındaki Saffet Ş. yakalandı.
Olay, 17 Ağustos'ta Mustafa Kemal Üniversitesi Dörtyol Meslek Yüksekokulu'nun Kuzuculu Kampusu yakınlarında meydana geldi. 19 yaşındaki Ahmet Darun, kuzeni 20 yaşındaki Muhammed Metin Darun, 18 yaşındaki B.T. ile B.K.'nın içerisinde bulunduğu plakası açıklanmayan otomobile kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pompalı av tüfeğiyle ateş edildi. Olayda Avrasya Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Odyometri Bölümü öğrencisi Ahmet Darun ile Muhammed Metin Darun yaşamını yitirirken, B.T. ve B.K. İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
TUTUKLANDILAR
Olayın ardından geniş çaplı bir araştırma başlayan jandarma, saldırıyı kuzen olan Serkan Ş. ile Saffet Ş.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. İki kuzen, jandarma tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyonda Kuzuculu Mahallesi'ndeki saklandıkları evde bir pompalı av tüfeğiyle birlikte yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen iki kuzen, jandarmadaki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
FOTOĞRAFLI