Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da 2 bin 500 lira alacak yüzünden 23 yaşındaki Abdullah Koç'u av tüfeğiyle sırtından vurdukları iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan kuzenler 22 yaşındaki İsmail ve 23 yaşındaki Ümit Dalbudak, mahkemede suçu birbirlerinin üzerine attı.
Olay, geçen 13 Nisan'da merkez Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Mahallesi 2639 sokakta meydana geldi. İddiaya göre Abdullah Koç'tan 2 bin 500 lira alacakları olan amca çocukları İsmail ve Ümit Dalbudak, kiraladıkları araçla paralarını istemeye gitti. Kuzenlerle, Koç arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Büyüyen olayda, Abdullah Koç, sırtından pompalı tüfekle vuruldu. Kuzenler geldikleri araçla kaçarken, Abdullah Koç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra kayıplara karışarak şehir dışına kaçan İsmail ve Ümit Dalbudak, 21 Mayıs'ta yakalanarak sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Suç aleti tüfek ise cinayetten 5 hafta sonra Mersin'de boş arazide parçalanmış ve parmak izleri silinmiş halde bulundu.
Haklarında 'Tasarlayarak öldürme' suçlamasıyla 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açılan kuzenler, ilk kez hakim karşısına çıktıkları Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde birbirini suçladı. Cinayetten 39 gün sonra yakalanan İsmail Dalbudak, savunmasında amcasının oğlu Ümit'in ölen Abdullah Koç'tan 2 bin 2500 lira alacağı olduğunu söyleyip, "Arabayla Abdullah'ın yanına gittik, bu sırada Abdullah üzerime atladı. Yerde boğuşurken, Ümit tüfekle Abdullah'ı vurdu. Daha sonra kaçarak, önce Mersin'e oradan Hakkari'ye gittik. Daha sonra Adana'ya döndüğümüzde yakalandık" dedi. Suçlamayı kabul etmeyen Ümit Dalbulak ise cinayeti kuzeni İsmail Dalbulak'ın işlediğini öne sürdü. Ümit Dalbulak savunmasında, "Kuzenim İsmail'le otomobile binip Abdullah'ın yanına gittik. 5-6 el silah sesi duyunca kafamı çevirdim, Abdullah'ın İsmail'in üzerine atladığını gördüm. Ben yanlarına giderken, İsmail arabaya koşup, tüfeği aldı ve Abdullah'ı vurdu. Biz daha sonra Mersin'e akrabamızın yazlığına gittik. Orada İsmail, tüfeği parçalayıp denize attığını söyledi. İsmail'in dediği gibi Hakkari'ye gitmedik. Suçu benim üzerime atıyor" diye suçu kuzeninin işlediğini iddia etti.
Mahkeme heyeti, kuzenlerin tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI