Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde kuzeni 45 yaşındaki Gülveren Yılmaz'ı boğazını sıkıp başına taşla vurarak öldürdüğü iddiasıyla 34 yaşındaki Bülent Yılmaz'ın tutuklu yargılanmasına başlandı.
Geçen yıl 23 Ekim'de meydana gelen olayda işsiz Bülent Yılmaz, sahilde birlikte alkol alırken tartıştığı amcasının kızı Gülveren Yılmaz'ı, boğazını sıkıp başına taşla vurarak öldürdü. Bülent Yılmaz, kuzeninin cesedini evinin yakınındaki bahçeye gömdü. Bülent Yılmaz, olayın ardından ağabeyi tarafından polise teslim edildi.
Tutuklanan Bülent Yılmaz, 'Canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısında çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ölen Gülveren Yılmaz'ın yakınları da hazır bulundu.
'ERKEKLİK GURURUMLA OYNADI'
Bülent Yılmaz, 15 yıl önce eşinden boşanan kuzeninin dini nikahla birlikte yaşadığı kişinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, kuzeniyle de bu yüzden tartıştıklarını ileri sürdü. Sanık Yılmaz, "Tartışma sırasında eşini savunarak bana küfür etti. Erkeklik gururumla oynadığı için o sinirle boğazını sıktım. Ama taşla vurmadım. Sürükleyerek bagaja koydum. Fındıklığa götürüp köpekler yemesin diye üzerini toprakla örttüm. Yaptığımdan çok pişmanım" dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Gülveren Yılmaz'ın dini nikahlı eşi T.G. ise taciz iddiasını kabul etmedi. Duruşma ertelendi.

CT(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)