İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 9 ay önce kuzeni Ferhat Suvari'yi evinin 2'nci katından atarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Recep Suvari'nin, yargılanmasına başlandı. 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanık ile ölenin kardeşleri ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Recep Suvari, suçlamaları kabul etmezken, duruşma ertelendi.
Davaya konu olay, geçen şubat ayında Kazım Dirik Mahallesi 195 sokak 26 numaralı Recep Suvari'ye (52) ait evin ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre kuzeniyle birlikte alkol alan Ferhat Suvari (49) hava almak için çıktığı balkondan düşerek olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayı soruşturan savcı, Ferhat Suvari'nin düşmesinde kimsenin etkisinin saptanmadığını belirterek olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.
Daha sonra ölenin kardeşi Meryem Suvari'nin Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonrası takipsizlik kararı kaldırılıp, sanık Recep Suvari hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan dava açılmasına karar verildi.
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Recep Suvari, ölen Ferhat Süvari'nin kardeşi Meryem Suvari ve avukatları katıldı. Sanık Recep Suvari, suçlamaları reddederek Ferhat'ın amcasının oğlu olduğunu, birbirleriyle devamlı görüştüklerini, olay günü birlikte evde fazla miktarda alkol aldıklarını, kuzeninne ertesi kursu olduğu için içeri gidip uyumasını söylediğini, kendisinin de oturma odasında uyuduğunu, bir saat sonra ambulans sesiyle uyandığını, balkondan baktığında aşağıda kalabalığın toplandığını gördüğünü, polisler gelince olayı öğrendiğini anlattı.
Olay günü kuzeniyle aralarında bir tartışma ya da kavganın yaşanmadığını söyleyen sanık Suvari, hakim Erhan Atlı'nın sorusu üzerine, kuzeniyle daha önce basit bir tartışma sonucu kavga yaşadıklarını, kuzeninin önce şikayetçi olduğunu, sonra şikayetini geri aldığını söyledi.
'KARDEŞİMİ DAHA ÖNCE DE DÖVDÜ'
Şikayetçi Meryem Suvari, sanığın söylediklerinin doğru olmadığnı, sanıkla kardeşinin sürekli kavga ettiklerini, aralarında husumet olduğunu, kardeşinin psikolojik bozukluğunun olmadığını, ölmeseydi 20 gün sonra işe başlamış olacağını, balkondan atlaması için bir sebebin bulunmadığını, sanığın daha önce de kardeşini dövdüğünü ve şikayetçi olduğunu söyledi.
Tanık Mürsel Suvari, olayla ilgili bilgisinin olmadığını, ancak kardeşi Ferhat'ın daha önce sanık tarafından dövüldüğünü ve kardeşinin sanığın baskısıyla şikayetini geri çektiğini belirtip, "Ben kendisinin yanına gitmemesini söylediğim halde gidiyordu. Ancak kendisinin dövülmesine rağmen yanına gitme sebebini ben bilmiyorum. Kardeşimin intihar etmesi için bir neden yoktu. Ben intihar edeceğini veya balkondan düşeceğini düşünmüyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı aralık ayına erteledi.

BK(İÖ/COŞ)