Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, poliste 41 suçtan kaydı bulunduğu, 12 suçtan da arandığı belirtilen asker firarisi 22 yaşındaki C.K. iddiaya göre, 17 yaşındaki kuzenine cami yakınında tecavüz etmeye çalıştı. Genç kızın direnmesi üzerine kaçan ve polis tarafından yakalanan C.K., sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.
Olay, Orta Mahalle'de bir hafta önce meydana geldi. Askerden izine gelen ve tekrar geri dönmeyen C.K., iddiaya göre, sokakta gördüğü kuzeni G.K.'yı gezmeye ikna etti. Kuzenini bir caminin yakınına götüren C.K., iddiaya göre, yere yatırıp tecavüz etmeye çalıştı. G.K.'nin direnip bağırması üzerine kaçan C.K., akrabası olan 35 yaşındaki N.A.'nın evine gitti. N.K. ile bilinmeyen bir nedenle tartışan C.K., kadının boynundaki 3 bin lira değerindeki altın kolyeyi zorla alarak kaçtı.
ALIŞVERİŞ YAPARKEN YAKALANDI
Şikayetler üzerine çalışma başlatan polis, C.K.'yı Adnan Menderes Bulvarı'nda bir giyim mağazasında alışveriş yaparken dün yakaladı. C.K.'nın hırsızlık, yaralama, gasp gibi 12 suçtan da arandığı, ayrıca asker firarisi olduğu tespit edildi. Askeri inzibata teslim edilen C.K., jandarma ekipleri tarafından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

CU(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)