ADANA'da, annesine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği amcasının oğlu 27 yaşındaki Yahya Tozkoparan'ı bekçiliğini yaptığı iş merkezinin kulübesinde av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Ü.T., uyuşturucunun etkisiyle cinayeti işlediğini söyledi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Alidede Mahallesi'nde, 4 Şubat 2014'te meydana geldi. Alidede İş Merkezi'nde bekçilik yapan Yahya Tozkoparan, bekçi kulübesi içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Av tüfeğiyle başından vurulan Tozkoparan, kurtarılamadı. Saldırgan da 01 B 1258 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. İş merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, önce otomobilin plakasını ve sahibine ait adresi belirledi. Polis, cinayet şüphelisi Ü.T.'yi, olaydan sonra döndüğü mahallede yakaladı. Üzerinde av tüfeğine ait 3 boş kartuş çıkan Ü.T., cinayeti itiraf etti. Av tüfeğini de olay yerine attığını söyleyen Ü.T., "5 ay kadar önce mutfakta oturuyorduk. Yahya'nın bulaşık yıkayan anneme dokunmak için elini uzattığını gördüm. Ne yapıyorsun diyerek ensesine yumruk vurdum. Bu olay çok zoruma gitti. Bu yüzden vurdum" dedi.
'YUMRUK ATTIM'
Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Ü.T. hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Ü.T., cinayetten 5 ay kadar önce kendi evlerinde Yahya Tozkoparan'ın annesi Z.'nin arkasından el hareketi yaptığını ileri sürdü. Bu nedenle Yahya Tozkoparan'a yumruk attığını anlatan Ü.T., "Yahya vurunca evden kaçtı. Ancak bu durumu anneme sorduğunda söylemedim ve olayı kapattım. Ama bu olay aklıma geliyor ve uykularımı kaçırıyordu. Olay günü uyuşturucu hap almıştım ve evde bu olay yine aklıma geldi. Uyuşturucunun da etkisiyle babama ait av tüfeğini ve arabayı aldım ve Yahya'nın çalıştığı yere gittim. Dışarıdan 1 kez ateş ettim" diye konuştu.
ANNESİ DİNLENECEK
Ölen Yahya'nın babası Ferit Tozkoparan ise, "Oğlum öz kardeşimin eşine öyle bir hareket yapmamıştır. Ailesi ile herhangi bir husumetimiz yok. Ancak sanığın olayı babasının haberi olmadan gerçekleştirdiğini zannetmiyorum. Olaydan önce Ü.T. oğlum Yahya'dan para istemiş ancak vermemiş. Babasının azmettirdiğini düşünüyorum" diye konuştu. Pişman olduğu söyleyen sanığın tutukluluk halinin devamına ve annesinin tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

YB(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)