RİZE'nin Güneysu İlçesi'nde 45 yaşındaki Nedim Özdemir, arazi anlaşmazlığı nedeniyle 61 yaşındaki kuzeni Mehmet Özdemir'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada, 12 yıl 11 ay hapis cezasına çaptırıldı.
Olay, geçen 6 Mayıs'ta Asmalı Irmak Köyü'nde meydana geldi. Nedim Özdemir ile amcasının oğlu Mehmet Özdemir arasında arazi anlaşmazlığından başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Bu sırada Nedim Özdemir, tabanca ile Mehmet Özdemir'e ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Mehmet Özdemir, kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan sonra Nedim Özdemir gözaltına alınıp tutuklandı.
Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Nedim Özdemir, hakim karşısına çıktı. Olay sırasında Mehmet Özdemir'in elinde balta bulunması nedeniyle 'haksız tahrik' indirimi uygulayan mahkeme heyeti, Nedim Özdemir'in cezasını 11 yıl 8 ay hapis olarak belirledi. Ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 1 yıl 3 ay ceza veren mahkeme, sanığı 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mehmet Özdemir'in eşi Emine Özdemir, verilen cezanın yeterli olmadığını savundu, "Bir canın bedelinin cezası bu kadar az olmamalıydı" dedi.