ADAPAZARI'nda kimliği belirlenemeyen 2 kişi, kent merkezinde bir kuyumcu dükkanını ilginç bir yöntemle soydu. Şüphelilerden biri işyerinin önünde elindeki pirinç torbasını patlatıp, kuyumcunun yardımına koşmasını sağlarken, diğeri içeri girip 1 kilo altını alarak kaçtı. Tüm bu yaşananlar güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.
Hırsızlık, kent merkezinde Yenicami Semti'nde Hüseyin Gür'e ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Gür'ün sabah işyerini açıp vitrine altınlarını yerleştirmek istediği sırada yanına gelen 25 yaşlarındaki bir genç, 2 çeyrek altın alacağını söyledi. Genç çeyrek altınları aldıktan sonra dışarı çıkarken dükkanının önünde elinde bulunan içerisinde pirinç bulunan poşeti yere düşürdü. Patlayan poşetteki pirinçler kaldırıma saçıldı.
Müşterisinin pirinçlerinin yere döküldüğünü gören Hüseyin Gür de yardım için dükkanda bulunan fırçayı alarak dökülen pirinçleri süpürürken, ikinci bir kişi bu sırada içeri girerek açık kasada bulunan altınları çantaya doldurup uzaklaştı.
Kuyumcu Gür, dükkanına döndüğünde kasadaki altınların eksik olduğunu  fark etti. Bu sırada pirinçleri döken kişinin de kaçtığını görünce oyuna geldiğini anlayan Gür, polise başvurdu. Gür, polislere yaklaşık bir  kilo altınının çalındığını söyledi.
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarından kuyumcuya oyun oynayan iki kişinin kimliklerini tespit etti. Kuyumcu Gür, yaşananları şöyle anlattı:
"Sabah gelen bir kişi iki çeyrek altın istedi. Altınları verdim,  paranın üstünü de aldı. Elindeki bir poşette pirinç vardı. Pirinç dışarıda döküldü. 'Ağabey bir fırça ver de bunları temizleyim' dedi.  Ben de fırçayı verdim. Ondan sonra arkamdan birisi geldi. Dolandı. Bilezikleri poşete koymuş çıkmış. Çıktıktan sonra adam da gitti. Oyuna geldiğimi sonra anladım. Yaklaşık bir kilo altın almışlar."
Kuyumcuda yaşanan hırsızlık kuyumcunun ve yanında bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Polis, eşkalleri ve kimlikleri belirlenen hırsızların yakalanması için araştırmasını sürdürüyor.