ADANA'da tabanca ve av tüfeğiyle sahibini tehdit ettikleri kuyumcudan 660 gram altın ile 6 bin lira soyduğu iddia edilen 22 yaşındaki İsmail Ç., 19 yaşındaki Ali B., 17 yaşındaki B.K. ile soyguna yardım ettiği belirlenen 22 yaşındaki H.D. yakalandı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'ndeki kuyumcuya 28 Ekim'de gelen kar maskeli ve silahlı 2 kişi, işyeri sahibi Mahfız Yel ile müşterilerini tehdit edip etkisiz hale getirdi. Av tüfeği kullanan şüpheli, kapı önünde bekleyip çevre güvenliğini alırken tabanca tutan soyguncu ise altın ve paraları aldı. 45 saniye içerisinde gerçekleşen soygundan sonra ara sokakta bıraktıkları motosiklete binen soyguncular, kayıplara karıştı. Soygunun ardından harekete geçen polis ekipleri motosikleti olay yerinden 500 metre ileride terk edilmiş olarak buldu. Soyguncuların aynı bölgede yaşayan gençlerden olduğunu tahmin eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, motosikletin sahibi H.D.'ye ulaştı. Gözaltına alınan H.D. yapılan sorgusunda "Ben motosikleti 3 gün önce Ali B'ye sattım" diye ifade verdi. İşyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, olay sırasında elinde av tüfeği tutan soyguncunun ayakkabı ve üzerindeki eşofmandan İsmail Ç.'yi teşhis etti. Hırsızlık, yağma, terör örgütü adını düzenlenen gösterilere katılma ve bomba yapımı gibi konulardan, her ikisinin de 40 suç kaydı bulunan Ali B., İsmail Ç. ve B.K. ekiplerin operasyonu ile gözaltına alındı. Korsan gösterilerde kullanılmak için hazırladığı bombanın elinde patlaması sonucu 2 parmağı kopan Ali B., Asayiş Şubesi'ndeki suçlamayı kabul etmedi. Kapkaç suçundan yattığı cezaevinden bir ay önce tahliye olan İsmail Ç. ise sorguda silahlı soyguna karışmadığını ileri sürdü.
KIYAFETLERİ FIRINDA YAKMIŞ
Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları aştırmada soygun sırasında tabancayı B.K.'nın kullandığını, İsmail Ç.'nin av tüfeği ile olaya karıştığını tespit etti. Soygundan sonra farklı yönlere ayrılan soygunculardan İsmail Ç.'nin kiralık bir araçla Gaziantep'e gittiğini belirledi. Gaziantep'te bir kuyumcuya altınları satan İsmail Ç.'nin av tüfeği ile olay sırasında giydikleri kıyafetleri ise bir döküm atölyesindeki arkadaşının yardımıyla fırında yaktığı anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.D. Cumhuriyet Savcısı tarafından Ali B. ile B.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İsmail Ç. ise tutuklandı.