Gaziosmanpaşa ve Eyüp'te 3 gün üst üste 3 kuyuncu dükkanı soyuldu. O soygunlardan biri güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Gaziosmanpaşa'da maskeli 3 kişi, önce kepenkleri kesti, ardından kapıyı kırdı. Tezgahtaki altınları koliye dolduran soyguncular işyerinden ayrıldı, fakat birkaç saniye sonra gelip tezgahta kalan son altınları da aldı. Soygun tam 12 dakika sürdü. Polis, 3 soygunun aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyor. Eyüp'teki kuyumcu soyguncunun ardından yakalanan 2 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor. Yakalanan şüphelilerden birinin hırsızlık, gasp, soygun gibi suçlardan poliste toplam 119 kaydı olduğu öğrenildi.
Gaziosmanpaşa ve Eyüp'te 3 gün üst üste 3 kuyumcu dükkanı soyuldu. Soygunlardan 2'si Gaziosmanpaşa'da gerçekleşti. Perşembe günü Yıldıztabya Caddesi'nde sabaha karşı meydana gelen ilk soygun kuyumcu dükkanının güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülere göre, yüzleri maskeli 3 soyguncu saat 03.42'de kuyumcu dükkanının önüne geliyor. 3 soyguncu saat 03.50'ye kadar kepenkleri kesip kapıyı kırmakla uğraşıyor. Uzun uğraşlar sonunda soyguncular içeriye giriyor. Soyguncuların birinin elinde silah olduğu görülüyor. Yanlarında getirdikleri koliye altınları dolduran şüpheliler dükkandan ayrılıyor. Ancak kısa süre sonra geri gelip tezgahta son kalan altınları da alıyor. Saat 03.54'te ayrılan soyguncular piyasa değeri yaklaşık 120 bin TL değerinde olan altınlarla kaçtı. Olay yerine polis ise 3 dakika sonra geldi.
PEŞPEŞE 2 SOYGUN DAHA
İlçede bir gün sonra bir kuyumcu dükkanı daha maskeli 3 kişi tarafından soydu. Cumartesi sabahı ise Eyüp'te yine maskeli 3 kişi kuyumcu dükkanını soydu. Soyguncular ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kısa süren kovalamaca sonunda hırsızlar Eyüp Düğmeciler Caddesi üzerinde park halindeki bir araca çarparak durdu. Bu arada, araçtaki şüphelilerden biri yaya olarak olay yerinden kaçtı. Diğer iki kişi ise çaldıkları altınlarla birlikte polis tarafından yakalandı.
119 SUÇ KAYDI VAR
Şüpheliler Mustafa K. ve İsmail G.'nin emniyette sorgusu sürerken, olayda kaçan bir şüphelinin ise arama çalışmaları devam ediyor. Yakalanan şüphelilerden Mustafa K.'nın hırsızlık, gasp, soygun gibi suçlardan poliste toplam 119 kaydı olduğu öğrenildi.
AYNI KİŞİLER OLABİLİR
Polis, üç soygunu gerçekleştiren kişilerin aynı kişiler olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polisin 3 soygunla ilgili incelemesi sürüyor.