BURSA’da girdikleri kuyumcunun vitrinindeki 30 bin TL tutarındaki altın ve kasadaki 14 bin lirayı çalıp, kendilerine müdahale etmek isteyen işyeri çalışanı 42 yaşındaki Taner Güngör’ü yaraladığı iddiasıyla 3 sanık tekrar hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan 33 yaşındaki Çağatay Katanalp, soygunu 2 arkadaşı ile birlikte planladıklarını itiraf etti.
Olay, merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki kuyumcuda geçen haziran ayında meydana geldi. Kuyumcuya müşteri gibi gelen şapkalı ve güneş gözlüğü takan 3 kişiden 1'i dışarıda beklerken, 2'si tabanca tehditi ile ile çalışanları etkisiz hale getirdi. Kasadaki 14 bin lirayı alan soyguncular, vitrindeki altınları yanlarında getirdikleri çantaya koymak istedi. Soygunculardan biri, müdahale etmek isteyen kuyumcuda çalışan 42 yaşındaki Taner Güngör'ü tabanca ile ateş ederek yaraladı. Vitrindeki altınları da çantaya dolduran soyguncular, dışarı çıkıp hızla uzaklaştı.
Güvenlik kameraları ile görüntülenen olayda, soyguncuların birisinin arkadaşının açtığı ateş sonucu elinden yaralandığı anlaşıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinin televizyonlarda yayınlanması üzerine polisi arayan bir kişi şüphelilerden birisini tanıdığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler kahve işleten Köksal Aktaş ile arkadaşları özel güvenlik görevlisi 34 yaşındaki Gökhan Yeşiyurt ve olay sırasında elinden yaralanan Çağatay Katanalp’i gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde 15 bin lira nakit para ve ruhsatsız 1 silah ele geçirildi.
BU KEZ İTİRAF ETTİ
Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan Gökhan Yeşilyurt ile Köksal Aktaş hakkında 'Silahlı yağma', 'Yaralama' ve '6 bin 136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçlarından 21 yıla kadar diğer sanık Çağatay Katanalp hakkında ise, 'Silahla yağma' ve 'Yaralama' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir önceki celsede tutuklu sanıklardan Gökhan Yeşilyurt ve Köksal Aktaş suçlarını kabul ederken, diğer tutuklu sanık Çağatay Katanalp ise, olay günü bankaya gitmek istediği için olay yerinde bulunduğunu ve suç ortağı olmadığını iddia etmişti.
Tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Çağatay Katanalp önceki duruşmada  verdiği ifadeyi değiştirmek istediğini söyledi. Daha önce yaptığı savunmada, suçlamaları kabul etmeyen Çağatay Katanalp arkadaşlarıyla birlikte soygunu planladıklarını itiraf etti. Soygun planını tam olarak yapamadıklarını anlatan Katanalp, şöyle dedi:
"Ertesi gün benim aracımla oraya gittik. Kuyumcuda telsizli bir kişi gördüğümüz için uzaklaştık. Kafede oturduğumuzda ben yapamayacağımızı ve vazgeçmemiz gerektiğini söyledim. Gökhan Yeşilyurt, yapabileceğimizi söyleyerek beni ikna etti. Profesyonel olmadığımız için halen tereddütlerimiz vardı. Dükkanın önüne geldiğimde girip girmeme konusunda kararsız kaldım. Sonra içeri girdim. Ama dışarı çıkan sanıkları içeri sokmadım. Gökhan’a ateş etmesini söylemedim. Hatta elimi kaldırdığım için elimden yaralandım. Daha sonra altınları kendi aralarında paylaştılar. Bana da bir kısmını bıraktılar. Altınları daha sonra da bu altınları Köksal’ın dükkanına bıraktım."
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.