ADANA'da bir kuyumcuyu basan yüzleri maskeli silahlı 3 kişi soygun yapmaya çalışırken, kendilerini engellemeye çalışan komşu esnaf 52 yaşındaki İsmail Akagündüz'ü vurup, ağır yaraladı. Soygunu gerçekleştiremeden motosikletlerle kaçan 3 şüpheliden 2'si yakalandı.
Olay, saat 16.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Dedekorkut Mahallesi Çukurova Caddesi üzerindeki Moda Kuyumculuk'ta meydana geldi. Bu işyerinin önüne motosikletlerle gelen ve yüzlerini maske ile gizleyen kimliği belirsiz 3 kişiden 2'si içeri girdi, diğeri dışarıda gözcülük yapmak için bekledi.
Ellerinde pompalı tüfek ve tabanca olan soyguncular, sarraf Mahfuz Dinar'dan altınları istedi. Bu sırada kuyumcunun komşusu su tesisatçısı İsmail Akagündüz, durumu fark etti. Kuyumcuya giren İsmail Akagündüz, soygunculara engel olmaya çalıştı. Soygunculardan biri silahını ateşleyen İsmail Akagündüz'ü vurdu. Akagündüz, kanlar içinde yere yığıldı. 3 soyguncu, altınları alamadan geldikleri motosikletlere binip, olay yerinden kaçtı.
Soygun ihbarıyla alarma geçen polis ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda olay yerinin yaklaşık 3 kilometre uzağında şüphelilerden 2'sini yakalayıp, gözaltına aldı.
Ağır yaralı Akagündüz, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI