İZMİR'in Seferihisar İlçesi'ndeki Kutlualp Ailesi'ne ait tarım işletmesinde çıkan yangın, itfaiye tarafından söndürülürken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Aileye ait aynı mahalledeki başka bir tarım tesisi de geçen yıl çıkan yangında zarar görmüştü.
Seferihisar Ulamış Mahallesi'ndeki 16 bin metrekaresi kapalı 36 bin metrekare alana kurulu Han Tarım Mandalina İşletmesi'nde, dün saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Meyve kasalarının tutuşması sonucu çıkan yangın kısa sürede tüm tesis sardı. Alevlere, Seferihisar ve çevre ilçelerden gelen 20 itfaiye aracı müdahale etti. Yangının kontrol altına alınamaması üzerine çevre ilçelerden takviye ekipler geldi. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir itfaiyeci baygınlık geçirdi. İtfaiye erinin sağlık durumunu iyi olduğu bildirildi.
Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Özata da Han Tarım'a gelerek söndürme çalışmalarını takip edip, bilgi aldı. Fenerbahçe kulübü eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp ve ailesine ait Seferihisar'ın en eski işletmelerinden biri olan Han Tarım'daki yangın güçlükle söndürülürken, maddi kaybın büyük olduğu belirtildi.
Kutlualp Ailesi'nin geçen 31 Ocak 2013 tarihinde de Seferihisar Belediyesi'nden 4 yıl önce kiraladığı aynı mahalledeki başka bir yerde faaliyet gösteren tarım işletmesinde yangın çıkmış; 12 soğuk hava deposu, mandalina işleme makineleri, paketleme kasaları ile 300 ton nar ve 250 ton limon yanmıştı.

EA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)