KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arama Kurtarma Topluluğu ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gerçeği aratmayacak enkaz arama tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat akşam saatlerinde bir süre önce depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılan Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) lojmanlarının enkazında yapıldı. AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun ve DPÜ Arama Kurtarma Topluğu danışmanı Doç. Dr. Hakan Aykul’un da aralarında bulunduğu 40 kişilik ekiple gerçekleştirilen tatbikatta olası depremde yıkılmış binalarda ilk olarak canlı olup olmadığı araştırıldı. Ekipler daha sonra ışıklandırma sistemini kurup enkazda arama çalışması başlattı. ‘Sesimizi duyan var mı?’ diye bağıran arama kurtarma görevlileri enkaz altında belirledikleri bir yaralıyı yaptıkları çalışma sonucunda kurtardı. Enkaz altından çıkartılan temsili yaralı sedye ile ambulansa taşındı.

DPÜ Arama Kurtarma Topluluğu onursal başkanı Mehmet Mete “Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek deprem veya doğal bir felakete karşı her an hazır pozisyondayız. DPÜ Arama ve Kurtarma Topluluğu olarak gönüllülük esasıyla eğitimlerimize ve faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.