AYDIN’ın Kuşadası İlçesi Belediyesi’nin önceki ve mevcut belediye başkanlarıyla meclisinin tüm üyeleri, imar yasasına aykırı kararlara onay verdikleri gerekçesiyle savcıya ifade verecek.
İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları incelemede, Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Esat Altungün’le 9 CHP, 4 AK Parti, 1 DP ve 1 DSP’li meclis üyesinin tamamının, Turgut Özal Bulvarı kenarındaki iş merkezi, Süleyman Demirel Bulvarı kenarındaki benzinlik ve Türkmen Mahallesi’ndeki bir konut inşaatının imar planlarında yasaya aykırı onay verdiklerini belirledi. Müfettişler konuyla ilgili hazırladıkları dosyayı İçişleri Bakanlığı’na sundu. Bakanlık da geçen yıl ekim ayında belediye başkanı ve meclis üyeleri hakkında soruşturma izni verdi. Bunun üzerine Başkan Altungün’le meclis üyeleri Danıştay 1’inci Dairesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren Danıştay 1’inci Dairesi tüm meclis üyelerinin 'Mevzuata aykırı uygulama ve imar planı tadilatı yapıldığını' sabit bularak itirazın reddine karar verdi. Böylece başkanlar ve tüm meclis üyelerine cumhuriyet savcılığına ifade verme yolu açıldı. Bir önceki dönem Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile mevcut Belediye Başkanı Esat Altungün, mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait olan Şehirlerarası Otogarı’nı işleten firmanın kira bedellerini ödememesine rağmen kira sözleşmesini feshetmedikleri için de savcıya ifade verecekleri belirtildi.
Konuyla ilgili dosyanın Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilip incelenmesinden sonra ifadelerin alınmasına başlanacağı öğrenildi.