MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'ndeki Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangında 40 dönümlük sazlık alan ile kuş yuvaları ve yumurtalarının yanarak zarar gördüğü belirtildi.
Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde bilinmeyen nedenle yangın çıkmıştı. Arazi koşulları ve bölgeye ulaşım sağlayan yol olmadığı için müdahale edilemeyen yangın bugün kendiliğinden söndü. Yangında 40 dönümlük sazlık alan ile kuş yuvaları ve yumurtalarının yanarak zarar gördüğü belirtildi. Taşucu Turizm İşletmecileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Saadet Sayın, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan ve 300'ün üzerinde kuş ile çok sayıda bitki türünü barındıran Göksu Deltası Kuş Cenneti'nin turizm için de çok önemli olduğunu belirterek, "Gerek doğal gerekse de turizm açısından çok önemli olan Göksu Deltası'nda yangın çıkması son derece üzücü bir durum" dedi.
YANGINLA KUŞ YUMURTALARI YOK OLDU
Yangının çıktığı noktaya ulaşımın olmaması nedeniyle 40 dönüm sazlık alanın zarar gördüğü yangında çok sayıda kuş yumurtaları ve yuvalarının da yok olduğunu ifade eden Sayın, "Dernek olarak, Göksu Deltası'nın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Buranın çok iyi korunması ve bu noktada yetkililerin de daha fazla çaba göstermesi gerekiyor" diye konuştu.
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce ise, Göksu Deltası Kuş Cenneti'nin koruma altında olduğunu hatırlatarak, yangında kuşların barınma ve yumurtlama alanlarının yok olduğunu, bölgenin korunması için hem vatandaşların hem de yetkililerin daha duyarlı olmasını istedi.