Hüseyin TÜCCAR / BURSA, () - BURSA’da, serinlemek için Çalı Sulama Göleti’ne giren ve bir süre sonra çırpınan 13 yaşındaki Yasin Altunay ile onu kurtarmak isteyen amcası 47 yaşındaki İbrahim Altunay boğularak can verdi. İki saat suda kalan cesetler, olayı izleyen gazetecilerin haber vermesi üzerine gelen AKUT ekipleri tarafından çıkarıldı.
Merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan Çalı Sulama Göleti’ne dün piknik için giden 10 kişilik Altunay ailesi yemeklerini yedikten sonra Yasin Altunay, girilmesinin yasak oldugunu bildiren uyarı tabelasına rağmen saat 15.30 sıralarında serinlemek için suya girdi. Yüzme bilmeyen Yasin Altunay, birden çırpınarak battı. Yasin Altunay’ın kaybolduğunu gören amcası İbrahim Altunay yeğenini kurtarmak için gölete atladı anca o da batarak gözden kayboldu
GENELGE KRİZİ YAŞANDI İKİ SAAT DALGIÇ BEKLENDİ
İhbardan kısa bir süre sonra olay yerine ulaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda valiliklere gönderilen genelge kapsamında polis sorumluluk bölgesindeki boğulma vakalarında emniyet teşkilatındaki su altı birimlerinin görevlendirilmesi nedeniyle bu birime de haber verildi. Ancak Bursa’da henüz sualtı birimine personel görevlendirilmesi yapılmadığı için Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Su Altı Grup Amirliği ekiplerinden yardım istendi. Yaklaşık iki saat süren bekleyişe rağmen uzaklık nedeniyle ekiplerin geç kalması üzerine olay yerinde bulunan gazeteciler AKUT ekipleriyle görüştül Kısa sürede olay yerine gelen AKUT ekiplerinde görevli dalgıçlar gölete girerek amca ve yeğenin cesedini sudan çıkardıl.
Kurtarma ekibinin geç gelmesine aile fertleri ve çevrede piknik yapmak için bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Milletvekili veya bir siyasinin çocuğu olsa helikopter bile gelirdi, iki saat oldu, polis geldi, gazeteci geldi, kurtarma ekipleri gelmedi" diye tepkilerini dile getirdiler.
Cesetlerin sudan çıkarılması sırasında Altunay ailesi sinir krizleri geçirdi. Sudan çıkarılan cesetler otopsi yapılmak üzere Adli tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
MANGAL VE YİYECEKLER OLAY YERİNDE KALDI
İbrahim ve Cevdet Altunay kardeşlerin aileleriyle birlikte geldikleri piknikte yemek için hazırladıkları mangal, ekmek ve diğer yiyecekler olay yerinin hemen yanında kaldı.
Yasin Altunay ve amcası İbrahim Altunay’ın cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI