Zafer TOKUŞ - Aziz GÜVENER/  ADAPAZARI(Sakarya), ()- HALKLARIN Demokrasi Partisi Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmaları nedeniyle geldiği Adapazarı'nda bir grup tarafından protesto edildi, aracı taşlandı. Olay yerine gelen MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül'un provokasyon uyarısında bulunmasının ardından kalabalık dağıldı. 

HDP Genel Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Adapazarı Çark Caddesi'nde kısa süre önce açılı yapılan partisinin il binasına geldi. Kürkçü, beraberindeki partililerle Çark Caddesi başında gezi olayları sırasında başına biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle aylarca komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'la ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Ancak bir süre sonra toplanan bir grup ile HDP'liler arasında önce sözlü atışma başladı. Gerginlik kısa sürede arbedeye dönüşürken iki grup arasında yumruklaşmalar oldu.

Kürkçü otobüsle olay yerinden uzaklaştırılırken, HDP'li grup da koşarak parti il binasına sığındı. Peşlerinden giden kalabalık da parti binası çevresinde toplandı. Kısa sürede olay yerine gelen polis önlem alarak iki grubu ayırdı. Öfkeli kalabalık beklerken MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül olay yerine geldi. HDP'lileri protesto eden grupla görüşen Bülbül, "Bunların hepsi provokasyon. Lütfen bu oyuna gelmeyelim" dedi. Bülbül'ün konuşmasının ardından grup dağıldı. Polis çemberinin arkasından seslenen HDP'liler ise "Resmen linç ediliyorduk" diye bağırdı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri Çark Caddesi giriş ve çıkışında geniş güvenlik önlemi aldı.  

Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı açıklamada, yaşanan taşlı protesto ile ilgili gözaltı olmadığını söyledi. Vali Büyük, "Protesto sonrasında tatsız bir olay yaşandı" demekle yetindi.

ZT,AG(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)