Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da poşet içine konulmuş kesik başı ve cesedi foseptik çukurunda bulunan 44 yaşındaki Mehmet Şahin Salmaş'ın, katili ile 76 kez telefonla görüşme yaptığı belirlendi. Salmaş'ın gay sitelerinde tanıştığı katil zanlısı 43 yaşındaki Abdurrahman Yavuz'un cinsel organını kırdığı iddiasıyla öldürüldüğü iddia edildi.
Şanlıurfa'da mobilyacılık yapan Mehmet Şahin Salmaş, iddiaya göre, internetteki gay sitesinden Adana'da yaşayan Abdurrahman Yavuz ile tanıştı. Ailesine 'otomobil satın almak için Adana'ya gidiyorum' diyen Salmaş, Yavuz'un evinde misafir olarak kaldı. Öldürülmeden önce de eşi Kadriye'ye telefon açıp, "Ben Abdurrahman Yavuz'un evindeyim. 'Kadriye ben öldüm' dedi" ve bir daha Salmaş'tan haber alınamadı.
GAY SİTESİNDE TANIŞMIŞLAR
Salmaş'ın hayatından endişe edip telefonla da ulaşamayan ailesi, polise başvurdu. Mehmet Şahin Salmaş'ı bulmak için Adana Emniyet Müdürlüğü, özel ekip kurdu. Cinayet Bürosu'ndan kurulan özel ekip, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda Salmaş ile Yavuz'un gay sitesinde tanıştıklarını saptadı. Polis, Yavuz ile Salmaş'ın toplam 76 kez telefonla görüştüklerini belirledi. Salmaş'ın öldürülüp cesedinin Yavuz'un evinin bahçesindeki kanalizasyon çukuruna atılmış olabileceği şüphesi üzerine 3 gün önce operasyon yapıldı. Yavuz ile birlikte B.B., E.Ç. ve B.T. yakalanıp gözaltına alındı.
POŞET İÇİNDE KESİKBAŞ
Yavuz'un evinin bahçesindeki kanalizasyonun iş makinesi ile açılması üzerine bir poşetin içinde Salmaş'ın kesik başı ile kemik haline gelen cesedi bulundu. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Mehmet Şahin Salmaş'ın cesedini eşi Kadriye, belindeki kemerden teşhis etti. Otopsinin ardından Şanlıurfa'ya götürülen Salmaş, Viranşehir'de toprağa verildi.
CİNSEL ORGANINI KIRMIŞ
Kesikbaş cinayetinin nedeni de aydınlanmaya başladı. Cinayetin, Salmaş'ın cinsel ilişki sırasında Yavuz'un cinsel organını kırması üzerine işlendiği iddia edildi. Şalmaş'ın başını gövdesinden ayıran Yavuz'un, havanın kararmasını beklediği ve gece el arabasına yükleyip evinin bahçesindeki foseptik çukuruna attığı ortaya çıktı.
'BİRİNİ ÖLDÜRDÜM'
Abdurrahman Yavuz katil zanlısı olarak, E.Ç., B.B. ile B.T. ise cinayeti bildikleri halde gizledikleri iddiası ile gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan 4 zanlı Adliyeye sevkedildi. Polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Abdurrahman Yavuz'un, arkadaşı B.B.'ye, "Ben bir adam öldürdüm ama ben öldürmesem o beni öldürecekti" dediği ileri sürüldü.

FK(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)