Hasan BÖLÜKBAŞ/ AKSARAY, ()-AKSARAY'da Kuran kursunda okuyan 11 yaşındaki C.Y.'nin arkadaşlarıyla kavga ettiği gerekçesi ile kurs hocası S.Ü. tarafından dövüldüğü iddia edildi. 
Olay, Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'ne bağlı Selime Beldesi'ndeki bir Kuran kursunda meydana geldi. Kuran kursuna katılan C.Y.'nin bahçede arkadaşlarıyla şakalaştığını ve bu yüzden tartışarak kavga ettiğini duyan kurs hocası S.Ü. yanına gitti. İddiaya göre öğrencisinin arkadaşlarıyla kavga etmesine sinirlenen kurs hocası S.Ü., C.Y.'yi dövüp sınıfa götürdü. Aldığı darbeler sonucu başında ve sırtında morluklar oluşan C.Y.'yi sınıfa oturttu. İddiaya göre yaklaşık 2 saat C.Y.'yi Kuran kursunda tutan S.Ü. kursta okuyan ağabeyi F.Y. ile birlikte eve gitmesine izin verdi. 
C.Y.'nin yolda yürürken bayılması sonucu koşarak eve giden F.Y. durumu ailesine anlattı. Anne 31 yaşındaki Neslihan Yiğit çocuğunu baygın halde yolda buldu. Güzelyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan C.Y. daha sonra Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste muayene edilen C.Y.'nin sırtında ve vücudunun bir çok yerinde morluk ve kızarıklıklar oluştuğu belirlendi. C.Y.'nin ailesi Kuran kursu hocası S.Ü. hakkında jandarmaya şikayette bulundu.
Yaşadığı olayı anlatan C.Y., "Ben arkadaşlarımla kurs dışarısında şakalaşıyordum. Çocuklardan birisi hocaya giderek beni şikayet etti. Hoca da dışarıda beni dövmeye başladı. Tekme tokat atarak yere attı. Daha sonra beni sürükleyerek Kuran kursu içerisine götürdü. Burada da dövmeye devam etti. Vücudumda ve yüzümde morluklar oluştu. Bunların geçmesi için beni 2 saat kuran kursundan çıkarmadı. Daha sonra eve gönderdi. Ben yolda bayıldım. Gerisini hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim" dedi.
Oğlunun dövülmesine tepki gösteren anne Neslihan Yiğit, "Ben çocuğumu oraya dayak yesin diye göndermedim. Benim çocuğum dini eğitimin alsın diye gönderdim" dedi.
Ailenin yaptığı şikayetin ardından kurs hocası S.Ü.'nün jandarma tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Çocuğu dövdüğünü kabul etmeyen kuran kursu hocası S.Ü., "Çocuklar kavga etmişler. Ben de ayırdım. Hepsini sınıfına gönderdim." dedi. 
Olayla ilgili soruşturmanın ise sürdürüldüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI