Ekrem KARAMAN/ KUMLUCA (Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, dün gece çıkan hortum nedeniyle 60 dönüm sera zarar gördü.
Beykonak Beldesi'nde dün sabah başlayan yağmur, akşam saatlerinde rüzgarla birlikte etkili oldu. İlerleyen saatlerde çıkan hortum, tarım alanlarına zarar verdi. Özellikle Akmaz ve Parakum mevkilerinde etkili olan hortum, yaklaşık 60 dönüm seraya zarar verdi. Plastik örtüleri uçan, camları kırılan bazı seralardaki ürünler de zarar gördü. Hortum, enerji hatlarına da zarar verdi. Yer yer elektrik tellerinin koptuğu Beykonak'ta bazı bölgelere enerji verilemedi.
Hortumun seralarını vurduğu sırada evinde olduğunu belirten üreticilerden Cengiz Göce, "Bir anda her yer toz duman oldu. Seraların örtüleri havada uçuşmaya başladı. Seramın büyük kısmı zarar gördü. Bölgede maddi hasar var ancak can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise hortumun Akmaz ve Parakum mevkilerinde akşam saatlerinde çıktığını söyledi. Bölgedeki çok sayıda üreticinin zarar gördüğünü anlatan Kayhan, "Zarar tespit çalışmaları başladı. Ancak büyük bir kaybımız yok" dedi.

EK(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)